15 Ekim 2014 Çarşamba

En İlginç Hayvanlar ve Özellikleri

Cüce “İpek Maymun”
Ağaçlarda yaşayan cüce “ipek maymun”, dünyanın en küçük maymunu. En fazla 12 cm uzunluğa ve 168 gram ağırlığa kadar büyüyebiliyorlar




















ALINTI


Kitti'nin Domuz Burunlu Yarasası 
Kitti’nin domuz burunlu yarasası –diğer bir adıyla yabanarısı yarasa- bilinen en küçük memeli. Yetişkinleri ortalama 2 gram ve 30-40 milimetreler. Büyük kulakları, kırmızı-kahverengi tüyleri ve domuz burnu gibi burunları var.Tayland ve Myanmar’da yaşıyorlar.





















ALINTI

Brookesia Minima Bukalemun
Brookesia minima bukalemun, 2.5 cm uzunluğuyla dünyanın en küçük sürüngenlerinden biri. Madagaskar ormanlarında yaprakların arasında zorla fark edilen bu hayvan, gelişmiş bir bukalemunun tırnak boyuna gelinceye kadar çekmiş hali sanki.
















ALINTI


YETİ YENGECİ

















İsmini efsanevi kar adamı Yeti'den alan bu yengeç henüz 2005 yılında keşfedilmiş. Beyaz bir kürkle kaplanmış bu hayvan Pasifif Okyanusu'nda yaşıyor. Ender olarak görülüyor.

ALINTI

DAMLA BALIĞI

















Üzgün insan suratına benzer görünüşüyle dünyanın en çirkin hayvanlarından biri olarak görülüyor. Çok derinde yaşadığı için pek sık rastlanan bir balık türü değil

ALINTI

SPHYNX

















Tüysüz bir kedi türüdür. Doğduklarında az da olsa tüyleri vardır. Ancak, zaman ilerledikçe tamamen çıplak kalırlar. 

ALINTI

TARSIER

















Flipinler ve Endonezya'da yaşar bu hayvanlar. Gözleri beyinlerinden daha büyüktür. Boyları da küçüktür. ele avuca sığarlar.

ALINTI

DENİZ EJDERHASI


















ALINTI


BALON BALIĞI


















Bu balık Pasifik Okyanusu'nda yaşar. Tehlik anında kendisini balon gibi şişirir. 50cm'ye kadar genişeyebilir.

ALINTI








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder