29 Ekim 2014 Çarşamba

GELECEĞİN OTOMOBİLLERİ NASIL OLACAK

GELECEĞİN OTOMOBİLLERİ

Yeni teknolojilerde Yakıt verimliliği,Üstün Navigasyon Sistemleri Ve Akıllı Güvenlik Sistemleri Göze çarpıyor…
Alman oto parçaları şirketi, Robert Bosch Corporation, Yakın zamanda içten yanmalı motorların  21. yüzyılda otomotiv pazarını domine etmeye devam edeceğini öngördü. Otomotiv üreticilerinin girişimi bu motorlar da yakıt verimliliğini artırmak için önemli bir Uğraş verildi ve başarılıda olundu. ABD Çevre Koruma Ajansı (EPA), motorlarda yüzde 30 daha fazla yakıt tasarrufu İçin Birçok AR-GE faaliyeti Sürdükmekteydi.Ancak Hybrid Teknolojileri Bu Faaliyetleri Ağır Yaraladı Çünki AR-GE’ler artık benzin değil Elektrik ve Su Üzerine Yoğunlaştırılmıştı.Ancak Daha Fazla Güç Ve Performans İsteyen Kitleler Bu Yeni teknolojilere Sıcak Bakmıyorlar
John Heywood Müdürü Sloan  Yeni teknolojiler 2020 yılına kadar %30 yakıt tüketimini azaltacağı tahmininde bulundu. Benzin-elektrik hibrid araçlar ve modern dizel motorlar benzine göre verimleri düşük Enerjilerdi, Ancak benzin yakıtlı motorlardada Benzinin Tasarrufu İçin Çalışmalarda Devam etmekte.gekecegin-otomobilleri-2013
General Motors Önümüzdeki yıllarda Otomatik Şanzuman Kullanımıyla Yakıt tüketimini %11 azaltılabileceğini açıkladı.
BMW de çalışmalarına hız vermiş durumda değişken valf kontrollerinin, daha fazla yakıt tasarrufu sağlaması bekleniyor iken, Bosch’da, yakın zamanda Doğrudan Başlangıç sistemi geliştirmişti. .
Otomotiv Sektörü Çok Heyecan Verici Bir Gelişim Sürecindedir.Yakıt Tasarrufu Konusunda Birbiriyle Yarışan Firmalar Dünyamızın Dostu Otomobiller Üretmek İçin Çalışmalarını hızlandırmışlardır.Bu durum Bizleride Çok Mutlu Etmektedir.Otomotiv sektörünün Gelişim sürecine Ömrüm Yetmeye Bilir Fakat Gelecek Kuşaklar Otomobil Kavramını Farklı Boyutlara Taşıyacaklar…
(ALINTI)







Populer Science dergisi, trafik sıkışıklığı olmaksızın, park yeri aramak için zaman kaybettirmeyecek geleceğin otomotiv maceralarını oluşturan 8 teknolojiyi araştırdı:
1. Trafik araştırması: GPS donanımlı akıllı telefonlarınızdaki navigas programından hareketle, ağ şebekesiyle donatılmış arabalar araştırmacı gibi hareket edecek. Eş zamanlı trafik, hava ve kaza verilerini size bildirecek.

2. Yakından takip etmeyen arabalar: 2015 yılına kadar, General Motor'un bilgisayarlı seyir kontrol sistemleri, sadece öndeki araçla olan mesafeyi ayarlamayacak, aynı zamanda açık trafik şeritlerini kontrol edecek ve yavaşlamak zorunda kalmadan çevredeki arabaların etrafından gitmenizi sağlayacak.
3. Yayalar ve bisiklet sürücüleri için işaretler: Motosiklet kullanmayanlar, arabaların varlığını bildiren, gideceği yerleri sabitleyen ve arabaların çarpmamasını sağlayan basit bir transponder (bir uydu üstündeki alıcı, verici ve anten paketinden oluşuyor) taşıyacaklar.


4. Kaza azaltma: Eğer kaza kaçınılmazsa, ağ şebekesiyle donatılan arabalar içindekileri korumak için otomatik olarak kazadan önce kendi yerini değiştirebiliyor.

5. Acil araçların ve motorların idaresini üzerine almak: Ambulanslar dijital olarak arabaların yavaşlaması ve arabayı yolun kenarına çekmek için sinyal gönderiyor. Motosikletler dijital yardım sağlayabiliyor. Çünkü insanlar sık sık dikiz aynalarından gelen motorları fark edemeyebiliyor.
6. Kötü yollar: Yeni uydular, arabaların pozisyonunu kesin olarak saptamasına izin veriyor. Doğruluk seviyesi sayesinde sürücü uykuya daldığında, rotadan saptığında arabalar dijital olarak yola bağlanabiliyor.

7. Akıllı kavşaklar: Artık kırmızı ışıkta içkili sürücülere dikkat etmek zorunda kalmayacaksınız. Böyle bir durumda akıllı kavşak hayatınızı kurtarabilir. Tüm kazaların yüzde 40'ı kavşaklarda oluşuyor. Akıllı kavşaklar arabalara görsel ve işitsel çarpışma uyarıları yayarak onlarla iletişime geçiyor.
8. Konuşan park yerleri: Birçok araba, insanların girmediği ya da az girdiği bölgelere paralel park yapıyorlar. Yarının ağla donatılan arabaları ve park yerleri park yeri açıldığında konuşarak sürücünün zaman ile benzin kaybetmesini önleyecek.
(ALINTI)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder