19 Kasım 2014 Çarşamba

ŞİFALI BİTKİLER

Semizotunun Faydaları




Semizotu boyu çok fazla uzamayan çok eski bir bitkidir.  Asıl vatanı Hindistan’dır.  Ancak Türkiye’de de oldukça fazla yetişmektedir.  Ekşimsi bir tadı vardır.  Ancak özelliklerinin yanı sıra asıl önemli olansemizotunun faydalarıdır.  Yemeği ve salatası yapılarak da  tüketilebilen semizotu lezzetinin yanında vücuda çok faydalıdır.  Çoğu yeşillik gibi içinde çeşitli vitaminler barındırır , gribal hastalıklara iyi gelir.  Balıkla kıyaslanabilecek kadar zengin bir doymamış yağ deposudur . Bu nedenle balık yemeyenler bu eksikliklerini semizotu yiyerek kapatabilirler.Kabızlık problemine çok iyi geldiği uzmanlar tarafından kanıtlanmıştır .Semiz otu vücudun susuzluğunu azaltır,  metabolizmamızın hızlı çalışmasına yardımcı olur.Migreni olan hastalar için şifadır. Bunun nedeni ise baş ağrısına iyi gelmesidir.  Kanımızı içinde barındırdığı pisliklerden temizler ve idrara çıkmamızı kolaylaştırır.  Doktorlar salata olarak ve çiğ yendiğinde semizotunun faydalarının daha fazla olduğunu söylemektedirler.  Semizotu lapası da yanıklara iyi gelmektedir.  Kökünden ucuna faydalı olan bu şifalı bitkinin uzun yıllardan beri gut hastalığına da iyi geldiği söylenmektedir.
Bu bitki pişirilmeden salata olarak tüketildiğinde vücuda daha faydalı olmaktadır.  C vitamini bakımından zengin olması da semizotunun faydaları arasındadır.  Semizotu  şeker hastalarına faydalı yiyecekler içerisinde yer alan bir sebzedir.  Çünkü şeker hastalık yüzünden vücudun dengesiz olan su miktarını artırır.  Tam bir şifa kaynağı olan semizotunun .

Unutkanlığı Önleyen Besinler




Modern yaşam standartları, yoğun iş temposu, çocuk bakımı, stres gibi çeşitli faktörler insanların zihinsel olarak yorgun olmasına sebep olmakta ve unutkanlığa yol açmaktadır. Genç yaşlarda da var olan ancak çok da fazla göze batmayan unutkanlık problemi ilerleyen yaşlarda kendini daha net bir şekilde göstermektedir ve insanları alzheimer hastalığına kadar sürükleyebilmektedir. Bilinçli insanlar bu durumun önlemini genç yaşlardayken almalı ve kontrolü elden bırakmamalıdır. Unutkanlık probleminin önüne geçmenin en iyi yolu yediğimiz besinlerdir. Gıdalardan aldığımız vitaminler beyin hücrelerimizin canlı kalmasını sağlamaktadır. Bu noktada unutkanlığı önleyen besinler tüketmeye önem vermek gerekmektedir.Kuru yaban mersini, elma, böğürtlen, ahududu, kiraz, çilek, şeftali, armut, greyfurt, muz, kivi, mango gibi şifalı bitkiler ve meyveler,  balık ve balık yağı, ceviz, kırmızı et, tahıllı gıdalar, kahve ve yeşil çay gibi içecekler, bitter çikolata, zeytinyağı unutkanlı önlemekiçin önde gelenlerdir. Faydalarını bile bilmeden günlük hayatta tükettiğimiz bu besinler aslında birer vitamin deposudur. Birçok hastalığa iyi geldikleri gibi içlerindeki vitamin ve proteinlerle unutkanlığı da önlemektedirler.
Bütün bunların yanında günde 15 dakika egzersiz de vücudumuzu ve zihnimizi formda tutmakta ve tıpkı unutkanlığı önleyen besinler gibi yaşlılık belirtilerini geciktirmektedir.
Elinizle yerine koyduğunuzu sandığınız bir eşyanızı saatlerce arayıp bulamadığınız mutlaka olmuştur. Ne kadar sinir bozucu bir durum olduğunu hepimiz biliriz. Bu durumu hayatınızın her alanında yaşadığınızı düşünecek olursak kişiye oldukça zorluk yaşatacağı kaçınılmaz bir gerçek olacaktır .  Bu nedenle sağlığımızın kıymetini bilmeli, onu korumak için özen göstermeli ve tavsiyeleri dikkate almalıyız.

Taze üzüm

Yeşil Üzüm ve Siyah Üzüm


  • Taze üzüm,  üzüm çekirdekleri çiğnenmelidir, faydalıdır, omega bakımından zengindir, kanseri önler, beyaz üzüm çok faydalı şifalı meyvelerden birisidir. kolon kanserine faydalıdır.

Trabzon Hurması

 Hurma


  • Trabzon Hurması, 12 parmak bağırsağında şikayeti olanlar, ince veya kalın bağırsak hastalığı olanlar, kabızlığı olanlar için  kullanabilecekleri oldukça yararlı ve vücuda faydalı şifalı bitkiler arasındadır trabzon hurması, bağırsaklarda biriken toksinleri yok eder.

Kiraz




  • Kiraz, ziraat 900 tür kiraz ülkemizde geliştirilmiş ve üretilmeye devam edilmektedir, faydalıdır. kiraz çekirdeği yağı kozmetik sanayide kullanılır, kiraz sapı romatizması olanlarda, idrar kaçıran, damlatan hastalarda şifalı bir bitkidir.

Hurma




  • Hurma, yararları ve faydaları bilinen özellikle ramazan aylarında hatırladığımız şifalı bitkilerdendir, doğal olmayan hurmalar fazla tüketilmemelidir.

Kivi




  • Kivi, çekirdeklerini tüketilmelidir, kivi omega 3 ve 6 vitaminlerini barındırır , kan sulandırıcı kullanan kişiler kivi çekirdeğini az çiğnemeleri veya hiç çiğnememeleri gerekmektedir.

Muz



Muz: İçeriğinde bulunan seretonin maddesi kendinizi iyi hissetmenizi sağlayacaktır. Gün içinde yemek arasında bir muz yemek mutluluk verecektir. Ayrıca bağışıklık sisteminizi de güçlendirir.


Salatalığın Bilinmeyen Faydaları




Salatalığın en bilindik faydası cilt güzelliğine olan katkısıdır. Ancak salatalığın faydaları sayısızdır. Salatalık cilt güzelliğinden öte sağlık için birebirdir. Son derece sulu bir sebze olan salatalık bitkisi, sulu yapısı sayesinde idrar yolları sorunu olanlar için faydalıdır. B vitaminleri bakımından da çok zengin olan salatalık B vitamini eksikliği olanlarda önemli geri dönüşler sağlamaktadır. Dişeti sorunu yaşayanlar ağızlarını salatalık suyu ile çalkalayabilir. Şeker hastaları da gönül rahatlığı ile bol bol salatalık yiyebilir, çünkü onlar için de salatalık çok faydalı bir sebzedir. Salatalık saçların kısa sürede uzamasına da fayda sağlamaktadır.Salatalığın bilinmeyen faydalarından biri de kadınları sevindirecek cinsten.  Geçici olarak da olsa selülitlerin görünümünü yok eder. Bu anlamda salatalığı kesip selülitlerin üstüne masaj yaparak sürebilirsiniz. Oldukça faydalı şifalı bitkiler arasında yer alan salatalık, evde hazırlanabilen yüz maskelerinde en çok tercih edilen doğal ürünlerdendir.
Salatalık ağız kokusunun giderilmesinde de faydalıdır. Ağzınıza bir salatalık dilimi alın ve bir süre bekleyin.
Salatalığın bilinmeyen faydaları sadece sağlıkla da sınırlı değil. Hıyar mucizevi içeriği sayesinde günlük hayatı da kolaylaştıracak pek çok seçenek sunuyor. Salatalığı bir temizlik malzemesi olarak kullanabilirsiniz. Temizlemek istediğiniz yüzeyi salatalık dilimi ile ovmanız yeterli.
Evinizde kötü kokuları yok etmek için ev parfümü kullanmanıza gerek yok. Kaynar suyun içine salatalık dilimlerini koyun. Bu karışımı uygun bir kabın içine dökün ve evinizin en uygun yerine yerleştirin. Bu sayede hem evinizdeki kötü kokulardan kurtulursunuz, hem de bünyenizde bulunan negatif elektriği üzerinizden atarsınız.

Karpuzun Faydaları ve Yararları




Karpuz 

Böbreklere oldukça faydalıdır. Böbrekleri temizler. Çalıştırır.
-Kanı temizler. Vücutta ki kötü maddeleri atar. Bağırsakları çalıştırır ve temizler.
-Kalp sağlığı için oldukça faydalıdır. Kalbe fayda verir ve güçlendirir. Kalbi koruyucu etkisi vardır.
-Karpuz doğal bir şekerdir.  Doğal olmayan şekerler gibi zararı bulunmaz. Zayıflamak için karpuz tüketimi önerilmektedir.İştahınız geldiği zaman bir dilim karpuz yemek iştahı kapatacaktır.
-Vücuda enerji verir. Serinletir. Yaz aylarının vazgeçilmezidir.
-Kemikleri güçlendirir. Kemik gelişimi için oldukça önemlidir.
-Kansere karşı korur. İçerisinde bulundurduğu mineral sayesinde kansere karşı etkilidir.
-Halsizlik ve yorgunluğu alır. Enerji sağlar.
Yaz aylarının bunaltan sıcağından kurtulmak istiyorsanız bir dilim karpuz yemek ile başlayabilirsiniz. Hem sıcaklıktan kurtaracak hem de sağlığınıza büyük faydalar sağlayacak bu şifalı mucizevî meyve yaz aylarında mümkün oldukça tüketilmelidir.













Hiç yorum yok:

Yorum Gönder